Picolaser


Vi erbjuder Picolaser för borttagning av tatueringar och pigmentfläckar. Du hittar priser och kan boka tid för Picolaser-behandling här!

Tatueringar


För att erbjuda den bästa möjliga tjänsten använder vi oss av det senaste inom högteknologisk laserutrustning – så kallade Picolaser – som låter oss ta bort tatueringar snabbare och mer effektivt än tidigare. Det innebär att du som kund inte behöver lika många behandlingstillfällen för att bli av med dina oönskade tatueringar.

Vad är Picolaser?


Picolaser är en form av laserbehandling och en av de mest effektiva metoderna att ta bort tatueringar med. Metoden fungerar genom att man tar sönder pigmenten i huden med en Pico laser. Namnet härstammar från att varje laserpuls är en picosekund (0,001 nanosekunder) lång. Skillnaden mellan Picolaser och exempelvis Nd:Yag-laser och nanolaser är just hastigheten, dvs. hur snabba laserpulserna är.

Ju snabbare ens laser är desto mer energi kan man använda och ju snabbare kan man bli av med tatueringsbläck under huden. De korta pulsarna bidrar till färre skador i huden än de äldre metoderna som används. Målet är att ta sönder alla pigmenten i tatueringen och att kroppen sen ska absorbera partiklarna på egen hand.

När man använder en Picolaser så tar det i genomsnitt mellan 4 och 8 veckor för kroppens immunförsvar att absorbera pigmentet som slagits sönder av laserpulsarna. Det innebär att din tatuering kommer blekas gradvis i samma takt som din kropp hinner absorbera färgpartiklarna.


Hur lång tid tar det att ta bort en tatuering?


Det är omöjligt att säga på rak arm då det är så många olika faktorer som spelar in i processen. Till exempel varierar behandlingstiden på hur djupt din tatuering sitter, hur ny eller gammal den är, vilken sorts bläck som använts (vattenbaserat, oljebaserat eller metallbaserat) samt hur stort motivet är. Dessutom påverkas behandlingstiden av hur du reagerar på lasern; vissa kräver färre behandlingar än andra.

Det är alltså upp till din kropp och dina vita blodkroppar att städa bort partiklarna med färg som skapas vid en laserbehandling. Men för att detta ska fungera måste partiklarna var mikroskopiska och ju mindre de är, desto bättre resultat kan du förvänta dig. Därför rekommenderar vi alltid att man använder Picolaser då behandlingen har en mycket större verkningsgrad än andra metoder.

*Vänligen observera: Man kan inte ta bort vit färg i tatueringar. Den enkla förklaringen till detta är att vitt inte absorberas eller träffas av laser.

Ta bort pigmentfläckar med picolaser


Pigmentfläckar – som egentligen kallas hyperpigmenteringar – är något som drabbar många och som kan uppstå av olika anledningar. Den vanligaste orsaken bakom pigmenteringar i huden är solexponering.

På Qui kan vi behandla alla godartade pigmentförändringar men framför allt solaris lentigo (solfläckar), melasma och inflammatorisk pigmentering som ett resultat av acne.

Solaris lentigo (eller solfläckar) är en vanligt förekommande pigmentförändring som uppstår från för mycket exponering i solen. Denna typ av pigmentering kallas i folkmun för “åldersfläckar” då de i regel uppstår hos äldre personer.

Som nämnt behandlar vi endast godartade pigmentförändringar och det är något vi granskar noggrant innan en behandling inleds. Just Solaris lentigo är alltid godartad och vanligare hos personer med en ljus hudton.

Antalet behandlingar för att bli av med pigmentering


Antalet behandlingar som du kommer behöva beror på hur stora solskadorna är, hur djupt i huden pigmentet sitter, din hud typ, ålder och hur väl du skyddar huden från solen efter laserbehandlingen. Fördelen med Pico Laserbehandling är att vi försiktigt kan krossa pigment, även pigment som sitter djupare, vilket man tidigare inte har kunnat utan att man riskerade att skapa mer hyperpigmentering och ärrbildning.

Ytliga solskador kan vanligtvis tas bort på 1-2 behandlingar, medan djupare skador behöver 3-4 behandlingar. Om det finns stora skador kan det finnas pigment kvar. Det är viktigt att komma ihåg att huden har bildat pigmentfläcken för att skydda cellerna och att vi inte kan radera år av solexponering utan endast kan få bort dina pigmentfläckar.